Advies

Smaak advies

Om alle aroma’s van kaviaar optimaal te ervaren, is het niet nodig om veel meer dan een stukje brood of een blini met een beetje echte boter of zure room te serveren. Perfect met een glaasje frisse witte wijn of champagne.

Zelfs wanneer kaviaar in een gerecht wordt gebruikt, is eenvoud troef. Voorkom vooral een overvloed aan smaken. Kaviaar serveer je best koel. Bij een warme bereiding serveer je de kaviaar best apart op het bord of in een gekoeld glaasje.

Gebruik steeds parelmoerenhouten of plastic lepeltjes. Contact met metaal en vooral zilverwerk is funest voor de goede smaak van de kaviaar. 

Royal Belgian Caviaar Kaviaar lepels

Tips

PRAKTISCHE tips

De bewaartemperatuur van kaviaar is van essentieel belang om de kwaliteit te waarborgen. De meest ideale temperatuur ligt tussen –2°C en +4°C. Bij een professionele kaviaarhandelaar is de kaviaar optimaal gekoeld. Beperk daarom de tijd tussen aankoop en verbruik. Na aankoop de kaviaar zo snel mogelijk in de koelkast bewaren.

Serveer kaviaar, indien mogelijk, gekoeld op ijs. Kaviaar is bijzonder gevoelig voor oxidatie.

Bij blootstelling aan lucht gaan snel smaakwijzigingen ontstaan die nadelig zijn voor de kwaliteit. Open het potje net voor het serveren en gebruik het bij voorkeur volledig. Een restje kan de volgende dag reeds een andere smaak hebben.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.